Metingen

Op zoek naar een passende fiets? Graag willen we je de volgende overwegingen meegeven:

  • Je bent van plan om een fiets van een collega of familielid over te nemen? Neem de fiets mee, wij voorkomen teleurstelling.
  • Je koopt liever een fiets via internet of Marktplaats? Wij leggen je uit waar je op moet letten en hoe je de juiste maat aanschaft.
  • Je hebt elders een fiets gekocht maar ondervindt problemen? Wij geven onafhankelijk advies.
Vragen? Stel ze ons gerust

BikeFit Center biedt de volgende metingen:

€ 60,-

BikeFit Basic

De BikeFit Basic meting is de beste uitgangsvorm voor elke startende fietser tot ervaren fietser met problemen of ongemakken tijdens of na het fietsen. Ieder persoon is uniek en niemand heeft dezelfde houding op de fiets. Na opname van de belangrijkste lichaamsmaten op het BikeFit meetbord rolt er een ideaalbeeld uit het BikeFit systeem, gebaseerd op ruim 25 jaar ervaring en duizenden fietsmetingen. Het resultaat van de BikeFit Basic meting is al voor 90% van de fietsers de juiste manier om verantwoord en blessurevrij te kunnen fietsen. Na opname volgt het instellen van de fiets en een real-life test door buiten een proefrit te maken om vervolgens na visuele controle een op maat ingestelde fiets mee naar huis te nemen.

Tijdsduur: ca. 30-45 minuten
Bike fitting laser techniek
€ 160,-

BikeFit Pro

Je fietst regelmatig maar hebt problemen met je zithouding of twijfelt of de fiets wel "op maat" staat? Wij garanderen minder klachten en meer vermogen, kwalitatief beter fietsen en meer plezier tijdens een duurtraining, tocht of wedstrijd. Je fiets wordt in de BikeFit Center simulator geplaatst waarna er in verschillende zitposities video-opnames worden gemaakt. Na analyse van deze beelden passen we je fiets aan naar de optimale zitpositie en je persoonlijke doelstelling. Denk hierbij aan het vergroten of verkleinen van bewegingshoeken van diverse gewrichten. Een enkele graad of millimeter aanpassing kan grote verschillen opleveren. Vervolgens worden er opnieuw beelden gemaakt die worden vergeleken met de eerste opnamen. De BikeFit Pro meting omvat het volgende:

  • BikeFit Basic meting
  • Schoenplaatmeting
  • Voetdrukmeting
  • Zadelmeting
  • Videoanalyse

Tijdsduur: ca. 75-90 minutenGarmin Virb Elite camera
€ 29,-

Schoenplaat instelling

De verbinding van de fietser met het pedaal wordt onder andere gevormd door de schoenplaat. De afstelling hiervan heeft invloed op het bewegingspatroon van het knie- en enkelgewricht. Daarnaast staat het bewegingspatroon van de knie ook onder invloed van de stand van de voet en enkel. Door één of beide variabelen aan te passen kan een zo optimaal mogelijke (pijnvrije) beweging worden gerealiseerd van het knie- en enkelgewricht. Om dit doel na te streven wordt gebruik gemaakt van het BikeFit Center voetenbord en inlegzolen van currexSole.

Lees meer over currexSoleShimano / Look schoenplaat
€ 29,-

Zadelmeting

Het kiezen van het juiste zadel is geen eenvoudige opgave maar bepaalt voor een groot deel wel het fietsplezier. Niets is immers zo vervelend als zadelpijn! BikeFit Center kan je adviseren over verschillende merken (Selle Italia, Fizik en PRO) en typen zadels voor racefiets en mountainbike. Aan de hand van het IDMatch-zadelmeetsysteem helpen wij je bij het kiezen van het juiste zadel dat past bij jouw anatomie en wensen.

idmatch-zadelmeetsysteem
€ 0,-

Voetdrukmeting (gratis)

Pijnlijke aanhechtingen in knie, enkel of heup komen vaak voort uit niet goed ondersteunde voeten wat op zijn beurt weer een verkeerde stand op de pedalen geeft. Met de juiste inlegzolen wordt een stabielere kniebeweging bereikt wat een efficiëntere fietsbeweging oplevert. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je beter presteert met de juiste zolen!

Lees meer over currexSole
Maak een afspraak voor een meting


currexSole BIKEPRO